6 april 2020

16 april – Social Innovation Camp Arena staden DIGITALT

Välkommen till Social Innovation Camp! 

Varför Social Innovation Camp?

”Vi står inför stora utmaningar i samhället där de stora systemen kan bli för långsamma och inte tillräckligt nytänkande. Sociala företag har en unik förmåga, till exempel när det gäller integrationen eller klimatfrågan.”
Detta säger näringsminister Mikael Damberg i en intervju med DN Global utveckling.

Projektet Social Innovation Camp vill hitta nya lösningar på samhällsutmaningar genom kreativa idéer och bildandet av företag eller projekt med mål att skapa samhällsnytta. För att göra det möjligt bjuder vi in både privata, offentliga och ideella aktörer till en gemensam verkstad.

Vad är sociala företag:

Sociala företag är företag som har som mål eller delmål att skapa samhällsnytta.

Exempel på samhällsutmaningar:

Utarmningen av landsbygden, citykärnornas dragningskraft, seniorernas utanförskap, integrationsutmaningar m.m

Hur gör jag för att delta?

Du som ung och studerande har nu chansen att vara med, påverka och ta fram lösningar på dessa utmaningar. Vi behöver fler sociala innovationer för att vårt samhälle ska utvecklas, för att vi ska få ekonomisk tillväxt och tillsammans möjliggöra en hållbar framtid. Det är utvecklande, kontaktskapande och utgör framtida möjligheter för dig och samhället. Tillsammans skapar vi förändring!

Antalet platser är begränsat, så anmäl dig nu!

Du som är företag/organisation anmäler dig till: wille.lopez@coompanion.se

Du som är student anmäler dig HÄR

 

 

Datum: 16 april

Tid: 9.00 – 15.00

Plats: DIGITALT. Länk kommer via mail. 

Att delta är kostnadsfritt men anmälan är bindande. Vid eventuellt frånvaro mejla till wille.lopez@coompanion.se

 

OBS! Sista anmälningsdag 13 april 2020. Vi bjuder på lunch! 

För frågor eller funderingar vänligen kontakta:

wille.lopez@coompanion.se

isabell.ternemo@drivhuset.se

 

 

 

Social Innovation Camp finansieras av Nyföretagarmiljonen från Region Kronoberg och genomförs i samarbete med Drivhuset. Övriga partners är Sustainable Småland, Ung Företagsamhet, Leader Linné, Videum Science Park och EBD+ på Linnéuniversitetet.

Följ oss på sociala medier!

 

 

Dela